Γραβάτες

Τι υποδηλώνει το χρώμα της γραβάτας σας;

Όλοι γνωρίζουμε ότι η πρώτη εντύπωση μπορεί να επηρεαστεί από το ντύσιμό σας. Είτε γίνεται συνειδητά είτε όχι, οι άνθρωποι κάνουν υποθέσεις με βάση την καθημερινή σας εμφάνιση, ακόμα και από το χρώμα της γραβάτας σας.

Η γραβάτα είναι ένα από τα πιο ισχυρά αξεσουάρ στην γκαρνταρόμπα σας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πάντα επιλέγετε την τυχερή σας γραβάτα όταν είστε έτοιμοι να κλείσετε μια συμφωνία ή για κάποιο σημαντικό γεγονός στη ζωή σας. Η γραβάτα σας κάνει μια ισχυρή δήλωση και είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι εικόνα προβάλλετε προς τα έξω.

Μαύρη/Γκρι γραβάτα

Το μαύρο είναι δυνατό χρώμα. Είναι επίσημο και έντονο, αλλά ταιριάζει και με σχεδόν τα πάντα! Όταν φοράτε μαύρη γραβάτα, θα σας βλέπουν ως εκλεπτυσμένους και αριστοκρατικούς. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί. Αν φοράτε μόνο μαύρα ρούχα, μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να σας δουν ως αλαζονικό ή υπερβολικά «ντυμένο».

Σε αυτή την περίπτωση, επιλέξτε γκρι. Θα θεωρηθεί ως μια δυναμική, μοντέρνα εμφάνιση. Αν επιλέξετε να φορέσετε γκρι γραβάτα, βεβαιωθείτε ότι είστε εξωστρεφής, αλλιώς θα θεωρηθείτε ως κάποιος που κρύβεται στο πλήθος και παίρνει ελάχιστα έως καθόλου ρίσκα.

Κόκκινη γραβάτα

Λέγεται η «δυναμική» γραβάτα για κάποιο λόγο, και φορώντας κόκκινη γραβάτα υπονοείτε ότι δεν αστειεύεστε. Η κόκκινη γραβάτα είναι μια επιβεβαίωση της δύναμης, της εξουσίας και της κυριαρχίας στον επαγγελματικό κόσμο. Για μια λιγότερο επιθετική προσέγγιση, αλλάξτε το ζωηρό κόκκινο σας για μια πιο απαλή απόχρωση του μπορντό.

Ροζ γραβάτα

Το ροζ δείχνει ότι είστε εξαιρετικά επικοινωνιακός. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο για τους άλλους να σας μιλήσουν.

Κίτρινη/Χρυσή γραβάτα

Το κίτρινο είναι «ξάδερφος» της κόκκινης γραβάτας που υποδηλώνει δύναμη. Ενώ εξακολουθεί να δηλώνει εξουσία, νοημοσύνη και θετικότητα, το κίτρινο είναι η λεπτή έκδοση μιας κόκκινης γραβάτας δύναμης. Αυτή είναι η τέλεια γραβάτα για να φορέσετε για μια πρώτη συνέντευξη. Δείχνει ότι είστε σίγουροι και δεν φοβάστε την πρόκληση.

Μπλε γραβάτα

Η μπλε γραβάτα εμπνέει εμπιστοσύνη και σταθερότητα. Είναι ιδανική για το ραντεβού που έχετε με έναν πιθανό πελάτη ή για κάποια δημόσια ομιλία.

Πράσινη γραβάτα

Αυτό το χρώμα συμβολίζει την πρακτικότητα, την αξιοπιστία και συνεπάγεται ότι αυτός που τη φοράει είναι προσγειωμένος. Οι φωτεινότερες αποχρώσεις του πράσινου υποδηλώνουν ότι είστε ισορροπημένοι, φρέσκοι και ενεργητικοί. Για μια συμβατική εμφάνιση, οι πιο σκούρες αποχρώσεις του πράσινου είναι πιο κατάλληλες και υποδηλώνουν ότι είστε σταθεροί και σοβαροί.

Πορτοκαλί γραβάτα

Το πορτοκαλί είναι το πιο «άγριο» από τα χρώματα των γραβατών.  Μια γραβάτα σε φωτεινό πορτοκαλί, θα περάσει το μήνυμα ότι είστε ενθουσιώδεις, ανοιχτόμυαλοι και περιπετειώδεις! Είναι η τέλεια γραβάτα για να κάνετε μια αξέχαστη πρώτη εντύπωση και να δημιουργήσετε μια αίσθηση ενθουσιασμού μέσα στο χώρο εργασίας.