Γυαλιά Ηλίου

Τι είναι τα πολωτικά(polarized) γυαλιά ηλίου;

polarized

Έχεις κοιτάξει ποτέ τον ήλιο για να δεις πόσο φωτεινός είναι; Ναι, μην το κάνεις αυτό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι λατρεύουν τον ήλιο και τις φωτεινές ημέρες. Τότε που το περιβάλλον γύρω μας αλλάζει και μπορούμε να αντιληφθούμε εντονότερα τα χρώματα και τις λεπτομέρειες. Επιπλέον, η ηλιοφάνεια μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή μας και να νιώσουμε πιο ζωντανοί και γεμάτοι κάθε μας ημέρα.

Για να απολαύσουμε όμως την ομορφιά του χώρου και του περιβάλλοντος γύρω μας, είναι αρκετά σημαντικό να μεριμνήσουμε για την προστασία των ματιών μας. Καθώς το φως διαχέεται σε διάφορες κατευθύνσεις, μπορεί να έρθει σε επαφή με διάφορες επιφάνειες, είτε λείες είτε πιο ανώμαλες και να δημιουργηθούν αντανακλάσεις.

Όσον αφορά την προστασία των ματιών, είναι πολύ σημαντικό να μην παραλείψεις το κομμάτι της “προστασίας”. Ξέρουμε πόσο εύκολο είναι να διαλέξεις κάτι μόνο και μόνο επειδή φαίνεται καλό και να θυσιάσεις την ποιότητα, αλλά θα συνιστούσαμε να πάρεις ένα ζευγάρι γυαλιά που δίνει προτεραιότητα στη λειτουργία και την προστασία των ματιών. Θα εξηγήσουμε εν συντομία μερικούς όρους που είναι χρήσιμο να γνωρίζετε όταν επιλέγετε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.

Πόλωση: Πιθανότατα έχεις ακούσει τον όρο στο πλαίσιο των γυαλιών ηλίου και αναρωτήθηκες ποιο είναι το μεγάλο θέμα και γιατί κοστίζουν επιπλέον. Οι πολωμένοι φακοί αντιμετωπίζονται έτσι ώστε όχι μόνο να εξασθενούν τις εισερχόμενες ακτίνες φωτός, αλλά και να μειώνουν επιπλέον τα φωτεινά βλέμματα που αναπηδούν από ανακλαστικές επιφάνειες όπως το νερό ή άλλα οχήματα.

Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά την οδήγηση και μπορεί να διευκολύνει την όρασή μας (να μην κουράζονται τα μάτια προσπαθώντας να δουν μέσα από τις ακτίνες του ήλιου).

polarized γυαλιά ηλίου

Υπεριώδεις (UV) ακτίνες: Αυτές οι ραδιενεργές ακτίνες φωτός βρίσκονται λίγο πέρα από το ιώδες τμήμα του ορατού φάσματος και το φως του ήλιου είναι η κύρια πηγή. Να έχεις υπόψη ότι οι ακτίνες UV μπορούν να περάσουν μέσα από σύννεφα, οπότε η προστασία των ματιών είναι σημαντική ακόμα και αν έχει συννεφιά!

Βεβαιώσου ότι τα γυαλιά ηλίου σου μπλοκάρουν τουλάχιστον το 99% των ακτινών του ηλίου.

Σε ποιες περιπτώσεις προτείνονται τα polarized γυαλιά ηλίου;

Τα γυαλιά ηλίου με polarized φακούς είναι ιδανικά για οποιονδήποτε θέλει μεγαλύτερη προστασία για τα μάτια του και για χρήση ανεξαρτήτως συνθηκών. Ωστόσο, σε περιπτώσεις όπου υπάρχει αυξημένη και έντονη αντανάκλαση του φωτός, όπως σε χιονισμένα τοπία, το καλοκαίρι στην παραλία αλλά και κατά τη διάρκεια της οδήγησης, οι πολωτικοί φακοί κρίνονται απαραίτητοι. Ειδικά η οδήγηση, χάρη στη σύστασή τους, γίνεται πιο εύκολη και ξεκούραστη, εξαφανίζοντας τις πιθανότητες ατυχήματος λόγω περιορισμένου οπτικού πεδίου.

Ανακαλύψτε τη συλλογή μας: Γυαλιά Ηλίου