Κλιπ Γραβάτας

Κλιπ Γραβάτας: Πώς να το φορέσετε σωστά

Αν δεν είστε σίγουροι τι είναι ένα  κλιπ γραβάτας  ή πώς να το φορέσετε, δεν είστε οι μόνοι. Σήμερα, πολλοί άνδρες δεν γνωρίζουν τη χρησιμότητα αυτού του κλασικού αξεσουάρ.

Αλλά, αν θέλετε να προσθέσετε μια παραδοσιακή πινελιά στο ντύσιμό σας, αυτό το απλό αξεσουάρ πρέπει να το δοκιμάσετε.

Πρέπει να ξέρετε ότι μετά από αρκετά χρόνια που ήταν όντως εκτός μόδας, τα κλιπ γραβάτας είναι πλέον πίσω στη μόδα.

Ποιοι είναι όμως οι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε όταν φοράτε αυτό το αξεσουάρ;

  • Τα μοντέρνα κλιπ γραβάτας έχουν σχεδιαστεί για να κάθονται ειδικά μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου κουμπιού ενός πουκαμίσου. Έτσι, όταν το σακάκι σας είναι κουμπωμένο, το κλιπ γραβάτας θα πρέπει να εξακολουθεί να είναι ορατό.
  • Να επιλέγετε ένα κλιπ που δεν είναι ποτέ μεγαλύτερο από τη γραβάτα σας. Αν φοράτε χοντρή γραβάτα, μπορείτε να επιλέξετε ένα μακρύτερο κλιπ. Όσο οι γραβάτες γίνονται πιο λεπτές, το ίδιο κάνουν και τα κλιπ σας.

  • Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά ένα  κλιπ γραβάτας  δεν πιάνει μόνο το μπροστινό μέρος της γραβάτας σας με το πίσω μέρος. Στερεώνει και τις δύο μεριές στην άκρη του πουκαμίσου σας.
  • Δεν φοράμε γιλέκο μαζί με κλιπ γραβάτας. Είναι σαν να φοράμε τιράντες με ζώνη – άσκοπο. Το γιλέκο σας θα πρέπει να κάνει τη δουλειά της γραβάτας, οπότε δεν χρειάζεται να φοράτε γραβάτα με το κοστούμι σας. Και πάλι, η απόφαση πρέπει να είναι δική σας.
  • Καθαρίστε τα όπως θα κάνατε με κάθε άλλο κόσμημα. Κρατήστε τα γυαλισμένα με ένα μαλακό πανί και αποφύγετε να τα βρέχετε. Φυλάσσονται σε θήκη κλιπ γραβάτας ή σε ξεχωριστή τσάντα για την αποφυγή γρατζουνιών.

Δείτε τη συλλογή μας από κλιπ γραβάτας για κάθε τύπο γραβάτας και σε διάφορα σχέδια: https://legendaccessories.gr/product-category/clip-γραβάτας