Παπιγιόν

Χρήσιμες συμβουλές για το Παπιγιόν

Συμβουλές για Παπιγιόν

Το Παπιγιόν (από τη γαλλική λέξη papillon, που μεταφράζεται ως πεταλούδα) είναι είδος λαιμοδέτη, το οποίο αποτελείται από μια υφασμάτινη κορδέλα, δεμένη με συμμετρικό τρόπο γύρω από το περιλαίμιο ώστε να σχηματίζονται δυο συμμετρικοί φιόγκοι. Φοριέται μαζί με επίσημο ένδυμα. Επίσης φοριέται απαραιτήτως από τους αθλητές σε πολλές αθλητικές διοργανώσεις.

Η καταγωγή του παπιγιόν, εντοπίζεται τον 17ο αιώνα στην ενδυμασία των Κροατών μισθοφόρων στρατιωτών, οι οποίοι συνήθιζαν να φορούν το cravat, ένα είδος περιλαίμιου. Αργότερα, το συγκεκριμένο περιλαίμιο υιοθετήθηκε από την γαλλική άρχουσα τάξη ως αξεσουάρ της καλοντυμένης ανδρικής περιβολής των ευγενών.

Το παπιγιόν φαίνεται να εμφανίζεται κατά τον 19ο αιώνα ως μετεξέλιξη του cravat και ήδη από τη δεκαετία του 1880 είχε πετύχει την καθιέρωσή του ως ένα βασικό εξάρτημα της ενδυμασίας ενός μοντέρνου άνδρα και τις επόμενες δεκαετίες υιοθετήθηκε από διάφορες ισχυρές προσωπικότητες ενώ κατά τον 20ο αιώνα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως αξεσουάρ και της γυναικείας ενδυμασίας.

Τι συμβολίζει ένα Παπιγιόν;

Τα παπιγιόν δεν είναι μόνο το σύμβολο των σπασίκλων, των επιστημονικών τύπων και του James Bond πια (αν και θα παραμείνουμε πάντα λάτρης του να τον βλέπουμε να φοράει ένα). Αυτές τις μέρες, αντιπροσωπεύουν την δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση, την διαφορετικότητα και το έντονο στυλ στην καθημερινή ζωή.

Το παπιγιόν είναι ένα αξεσουάρ με πολύ ισχυρή «προσωπικότητα», επομένως είναι απαραίτητο να έχετε «μελετήσει» τους πιθανούς συνδυασμούς που μπορείτε να κάνετε ώστε να δημιουργείτε κάθε φορά σύνολα με ξεχωριστό στυλ. Σε μια επίσημη περίσταση, προτείνεται να επιλέξετε ένα ξεχωριστό πουκάμισο με όψη επίσημη και αμυδρά γυαλιστερή. Με αυτή την επιλογή σε πουκάμισο, έχετε την άνεση να συνδυάσετε ένα παπιγιόν κατασκευασμένο από ξεχωριστά υλικά, όπως είναι το μετάξι και το αυθεντικό σατέν, τα οποία κρίνονται ως ιδανικά για να σας συνοδεύουν σε επίσημες περιστάσεις!

Δείτε παρακάτω τα βήματα για το σωστό δέσιμο του παπιγιόν σας:

οδηγίες για το δέσιμο του παπιγιόν

Πώς όμως να επιλέξετε το ιδανικό παπιγιόν για εσάς;

Εάν επιλέξετε να φορέσετε παπιγιόν που είναι πολύ μικρό αναλογικά με το σωματότυπό σας, τότε το πρόσωπό σας θα φαίνεται εξαιρετικά μεγάλο. Από την άλλη, εάν επιλέξετε πολύ μεγάλο παπιγιόν, τότε το πρόσωπό σας θα φαίνεται πολύ μικρό.

Ανεξαρτήτως σχήματος, το παπιγιόν που θα επιλέξετε να φορέσετε θα πρέπει να έχει το ίδιο πλάτος με το πρόσωπό σας, όταν δεθεί ο κόμπος του. Να προσέχετε λοιπόν οι άκρες του παπιγιόν να μην ξεπερνούν τα αυτιά σας και δεν θα πρέπει να είναι πιο μέσα από την εξωτερική πλευρά των ματιών σας.